even voorstellen

Elke van der Pol

Ik ben vanaf 2001 als diëtist werkzaam in de gezondheidszorg. Sindsdien hou ik mij bezig met gezondheid, zowel fysiek als mentaal, voeding en beweging. Ik vind het heerlijk om mensen te kunnen begeleiden in het proces van gedrags- en eetpatroonverandering en hiermee te helpen gezonder te worden en een gezondere relatie te krijgen met voeding.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in o.a. een zelfstandige praktijk, het ziekenhuis en de psychische gezondheidszorg ben ik in 2006 gestart met mijn eigen praktijk.

Vanaf mijn werk in de psychische gezondheidszorg in 2005 ben ik me gaan verdiepen in mensen met eetproblemen.  Wat mij vooral heeft geraakt is de grote impact die een eetstoornis vaak heeft op het leven van mensen en dan vooral op de kwaliteit van leven. Dat heeft me gestimuleerd om meer met mensen te gaan werken die hieraan lijden om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van hun leven.

Ik ben van mening dat sporten en beweging een positieve invloed heeft op het lichaam zowel als op de geest. Dit alles wel met de juiste balans tussen voeding, belastbaarheid en rust. In mijn vrije tijd doe ik zelf aan hardlopen, Braziliaans Jiu Jitsu en loop daarnaast graag lekker in de natuur met mijn hondje. Vanuit mijn interesse in sport ben ik vanaf 2008 ook gecertificeerd sportdiëtist.